Osmaniye Yağlı Tohumlar (YATE) Geçim Kaynağı Tesisi
Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü’nün yararlanıcı olduğu proje kapsamında, coğrafi işaretli Osmaniye Yer Fıstığı daha güvenli ve katma değerli hale geliyor.
Enstitüde yer fıstığı ezmesi ve tuzlu kavrulmuş fıstık üretimi güvenilir gıda modeliyle üretiliyor. SEECO Projesi kapsamında kurum bünyesinde kurulan laboratuvar altyapısı sayesinde, aflatoksin analizleri de artık yerinde yapılabiliyor; bu da hem ürün kalitesini artırıyor hem de tüketici sağlığını koruyor. Küf kaynaklı zehirli ve kanserojen bir madde olan aflatoksin, özellikle sıcak ve nemli ortamlarda gelişerek gıda güvenliği açısından ciddi tehditler yaratır.
Yararlanıcı: Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü
İrtibat Kişisi ve İletişim Bilgileri:
Seyfullah Cengiz
seyfullah.cengiz@tarimorman.gov.tr